aA
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) interneto tinklalapyje netvarka - Seimo narių privačių interesų deklaracijos sujauktos, o buvusių Prezidento patarėjų Arvydo Medalinkso ir Dalios Kutraitės-Giedraitienės dingusios.
Alvydas Medalinskas
Alvydas Medalinskas
© ELTA
Buvusio Seimo nario, Prezidento Rolando Pakso deklaraciją ten galima rasti ir šiandien.

VTEK sekretoriato vadovė Jolanta Petkevičienė vakar LŽ negalėjo pasakyti, kodėl iš interneto puslapio buvo išimtos šių buvusių Seimo narių, vėliau perėjusių dirbti į Prezidentūrą, deklaracijos. "Gal jų visai pas mus nebuvo?" - svarstė VTEK sekretoriato vadovė.

Pasak Petkevičienės, nei Kutraitė-Giedraitienė, nei Medalinskas neprivalėjo VTEK pateikti savo deklaracijų, nes deklaracijos už praėjusius metus prįimamos iki gegužės 15 dienos, o šie žmonės jau nuo vasario mėnesio dirbo Prezidentūroje. "Kodėl jūs manote, kad mes deklaracijas išimame iš tinklalapio? Prezidentūros darbuotojų deklaracijos turėtų būti Prezidentūroje", - kalbėjo Petkevičienė.

Buvęs Prezidento patarėjas Medalinskas informaciją apie savo deklaracijos dingimą sužinojo tik iš LŽ. "Pateikiau ir privačių interesų, ir mokesčių deklaracijas", - vakar sakė jis. Medalinskas tikino esąs nustebęs, kad jo privačių interesų deklaracija dingo iš VTEK internetinio puslapio. "Keista, atrodo, nesu labai svarbus asmuo ir neturiu ko slėpti", - juokėsi buvęs patarėjas.

Kutraitės-Giedraitienės šiuo klausimu pakalbinti nepavyko. LŽ žiniomis, buvusi patarėja dabar yra išvykusi.

Chaosą VTEK tinklalapyje pastebėjo ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas. "Pasigedau ne tik buvusių patarėjų, bet ir kai kurių miestų merų deklaracijų", vakar sakė jis. Tai, kad kai kurių asmenų deklaracijos dingusios, sako pastebėjęs praėjusio penktadienio vakarą. Vakar dėl to jis kreipėsi į VTEK pirmininką Vytautą Andriulį. Šis paaiškino, kad dingusios merų deklaracijos per savaitgalį "atsirado", o Medalinsko ir Kutraitės-Giedraitienės deklaracijos esą išimtos todėl, kad šie asmenys nėra valstybės tarnautojai.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"