aA
Sekmadienį Kauno teritorinės muitinės Kalvarijos kelio poste buvo sulaikyta tona dėvėtų drabužių, kuriuos į Lietuvą mėginta įvežti pažeidžiant nustatytą tvarką. Kauno teritorinės muitinės vyriausioji inspektorė ryšiams su visuomene Erika Straigytė informavo Eltą, kad krovinio vertė - 2740 litų.
Dėvėti drabužiai
Dėvėti drabužiai
© DELFI
Šilutės gyventojo Ž. G. vairuojamas mikroautobusas į Kalvarijos kelio postą atvyko iš Lenkijos. Vairuotojas pasirinko žaliąjį kanalą. Muitinės pareigūnams jis aiškino, kad kartu su bendrakeleiviu iš Vokietijos gabena po 300 kg dėvėtų drabužių. Vyriškis taip pat pateikė Raudonojo Kryžiaus jam išduotą pažymą, kurioje buvo nurodyta, kad drabužiai yra skalbti.

Pasak muitinės pranešimo, nustatyta, kad kiekviena į Lietuvą įvežama dėvėtų drabužių siunta būtų dezinfekuota, o pateiktoje pažymoje tokios nuorodos nebuvo. Muitininkai suabejojo ir tuo, ar krovinio vežėjas gabena leistiną normą daiktų. Patikrinus mikroautobusą paaiškėjo, kad jame yra tona dėvėtų drabužių, nors žaliuoju kanalu gabenti tiek prekių vienam asmeniui neleidžiama.

Krovinys buvo sulaikytas. Piliečiui Ž. G. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl daiktų neteisėto gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną žaliojo kanalo režimu, viršijant norminiuose aktuose nustatytą normą. Už tokį pažeidimą skiriama nuo 500 iki 3000 litų bauda su neteisėtai gabenamų daiktų konfiskavimu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.