aA
Šiemet Liepos 4-oji JAV buvo ne tik Nepriklausomybės diena, bet ir nemokamų arba beveik nemokamų pirkinių kai kuriose interneto parduotuvėse diena.
Nuo programose atsiradusių kainų įvertinimų klaidų nukentėjo svetainės “Buy.com”, “Staples.com” ir “Amazon.com” priklausanti dirbinių parduotuvė “eZiba.com”. Gerų kainų “medžiotojai”, bendraujantys interneto pokalbių kambariuose, greitai pastebėjo “skyles” ir užplūdo parduotuves.

“Buy.com” svetainėje 50 JAV dolerių nuolaidos kuponas turėjo veikti, kai pirkėjas užsisako 500 ir daugiau dolerių vertų prekių, tačiau kuponai suveikė perkant ir 50 dolerių ar pigesnes prekes, todėl jos tapo nemokamos.

“Buy.com” atstovai teigė, jog kuponų įranga dar nebuvo paskelbta viešai, tačiau internautams kažkaip pavyko ją atrasti svetainėje. Susigriebę, jog pardavinėja prekes už dyką svetainės atstovai tepamatė tuščias “elektronines lentynas”.

Per dieną “Buy.com” gavo apie 4500 užsakymų, tačiau tik vienas pirkėjas pirko daugiau nei už 500 JAV dolerių.

“Staples.com” svetainėje internautai dėl sistemos atnaujinimo klaidų 60 dolerių vertą portfelį galėjo įsigyti tik už vieną centą.

Save vadinantis “sandorių meistru” “Vladik” pasivadinęs internautas, kasdien besilankantis pokalbių svetainėse “Deal of Day”, “FatWallet.com” ir “Ezboard.com”, “News.com” pateikė čekio kopiją už 5 portfelius. Jame buvo 5 centai už prekes, 33 centai mokesčių ir 4 doleriai už pristatymą.

Svetainė “eZiba.com”, į kurią 17,5 mln. dolerių yra investavusi kompanija “Amazon.com”, pirmą kartą perkantiems klientams pasiūlė 20 dolerių nuolaidą, nepriklausomai nuo pirkinio dydžio. Tačiau netrukus kai kurie internautai paskelbė, jog nuolaida galima nesunkiai pasinaudoti keletą kartų pakeičiant savo vartotojo vardą.

Nepaisant to, “eZiba.com” atstovai teigė, jog reklaminė kampanija pavyko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.