aA
Visą birželį savo didžiuliame tarnybiniame bute Turniškėse premjeras Andrius Kubilius gyvens vienas. Jis tikino be žmonos per tą laiką neprapulsiąs, rašo „Lietuvos žinios“. Vyriausybės vadovo A.Kubiliaus žmona smuikininkė Rasa Kubilienė su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru šiuo metu gastroliuoja Japonijoje.
Andrius Kubilius su žmona Rasa
Andrius Kubilius su žmona Rasa
© A.Solomino nuotr.

"Beveik trisdešimt metų gyvenant santuokoje su muzikante gana dažnai teko ir tenka pabūti vienam", - padėties nedramatizavo A.Kubilius. Jis teigė esąs neišrankus maistui, kai ką moka pasigaminti ir pats. "Mano firminis patiekalas - paprasta kiaušinienė ir bulvės. Šiuos patiekalus gaminu net dviem būdais - kepu ir verdu. Sugebu pasišildyti ir kulinarijos pusfabrikačius", - atviravo premjeras. Vis dėlto skaniausias dalykas politikui yra juoda duona su paprasta šonine, naminiais krienais ir raugintais agurkais.

Vakarais po visų darbų ir susitikimų į namus A.Kubilius dažniausiai grįžta vėlai. "Retai kada žiūriu televizorių, daugiau paskaitinėju, mieliausiai - knygas", - sakė premjeras.

Ką vienas likęs politikas veikia savaitgaliais? "Privalomai stengiuosi padaryti du dalykus - paskaityti ir pasportuoti", - sakė A.Kubilius. Jei tik yra galimybė, jis visuomet sėda ant pamėgto dviračio ir mina bent 50 kilometrų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.