aA
JAV Bedfordo mieste, gyventojai protestavo dėl Nacionaliniame Antrajame fronte žuvusiųjų atminimui skirtame memoriale pastatyto sovietų diktatoriaus Josifo Stalino biusto, praneša aysor.am. Sekmadienį bus minimos 66-osios Antrojo pasaulinio karo metu įvykusio sąjungininkų pajėgų įsiveržimo į Normandiją metinės.
Josifas Stalinas
Josifas Stalinas
© Corbis

Nacionalinis Antrojo fronto memorialo fondas gynė savo sprendimą, teigdamas, kad J. Stalino biustas pastatytas ne tam, kad jį pagerbti. Šiame memoriale stovi ir kitų prieš Adolfo Hitlerio valdomą Vokietiją kovojusių sąjungininkų vadovų biustai: JAV prezidentų Franklino Roosevelto, Harrio Trumano ir Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Winstono Churchillio.

Protestuotojai teigia, kad ši vieta yra skirta ne tam, kad joje būtų pastatytas biustas žmogaus, kuris, kaip manoma, yra kaltas dėl tūkstančių XX a. 4-ojo deš. pabaigoje nužudytų žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.