aA
Prezidentas Valdas Adamkus iš Aukštesniojo administracinio teismo pirmininko pareigų atleido Stasį Šedbarą, tapusį vienu iš Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos vadovų.
Praėjusią savaitę partijos pirmininko pavaduotoju S. Šedbaras buvo išrinktas su sąlygą, kad pasitrauks iš teismo pirmininko pareigų.

Dekretą dėl S. Šedbaro atleidimo prezidentas pasirašė trečiadienį. Laikinai eiti Aukštesniojo administracinio teismo pirmininko pareigas V. Adamkus pavedė šio teismo teisėjai Nijolei Piškinaitei.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą įsteigė buvusio premjero Gedimino Vagnoriaus šalininkai. S. Šedbaras G. Vagnoriaus Vyriausybėje dirbo vidaus reikalų ministru.

1999 metų pavasarį prezidentui pareiškus nepasitikėjimą tuometiniu premjeru G. Vagnoriumi, jis laimėjo pasitikėjimo balsavimą parlamente, tačiau vėliau atsistatydino.

Šiemet G. Vagnorius ir jo bendraminčiai už nuolatinę griežtą Andriaus Kubiliaus Vyriausybės kritiką buvo pašalinti iš konservatorių partijos ir įsteigė savo partiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.