aA
Televizijos serialų prodiuserio Rolando Skaisgirio vadovaujamojoje bendrovėje „Videometra“ pagal autorinę sutartį dirbęs ir savo karjerą su televizija siejęs 43 metų kaskadininkas Česlovas Kuncevičius stojo prieš teismą dėl Aukštadvario vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojo Rimanto Statkaus nužudymo. Kartu su juo teisiama ir buvusi nužudytojo žmona, vaikų globos namuose dirbanti 45 metų Janina Statkienė.
Česlovas Kuncevičius
Česlovas Kuncevičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija ketvirtadienį atvertė šiuo metu suimto Č. Kuncevičiaus ir laisvėje esančios J. Statkienės baudžiamąją bylą. Prokurorų kaltinamajame akte nurodyta, kad šalyje garsus kaskadininkas kaltinamas ne tik nužudymu, bet ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu bei savavaldžiavimu, o vaikų globos namuose socialine darbuotoja dirbanti J. Statkienė – bendrininkavimu dėl savo vyro nužudymo dėl savanaudiškų paskatų.

Č. Kuncevičius yra LNK televizijos muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“, kurį vedė dabartinis Seimo narys Arūnas Valinskas, išgarsėjusios dainininkės Alicijos Barščevskajos buvęs draugas.

Pasak prokurorų, 2008-aisiais, tiksliai ikiteisminio tyrimo nenustatytu laiku, Č. Kuncevičius galėjo susitarti su J. Statkiene nužudyti jos buvusį sutuoktinį R. Statkų dėl šių priešiškų asmeninių santykių.

Janina Statkienė
Janina Statkienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Nustatyta, tad tų pačių metų gruodžio 4-ąją, apie 19 val. Č. Kuncevičius atėjo prie J. Statkienei priklausančio namo Čižiūnų kaime – čia gyveno R. Statkus. Šio namo kieme kaltinamasis vieną kartą, pasak prokurorų, tyčia šovė iš nenustatyto šaunamojo ginklo R. Statkui į galvos sritį. Nuo šūvio Aukštadvario mokykloje dirbęs kūno kultūros mokytojas mirė vietoje.

Be to, Č. Kuncevičius kaltinamas šaudęs ir taburete daužęs du kaimo gyventojus, kuriuos įtarė iš J. Statkienės pavogus muzikinį centrą bei benzininį pjūklą.

Ketvirtadienį baudžiamąją bylą atvertęs Vilniaus apygardos teismas negalėjo jos pradėti nagrinėti, nes nukentėjusiųjų Statkų advokatas paprašė nerengti viešo posėdžio – esą posėdžio metu bus pagarsinta su privačiu gyvenimu susijusi informacija.

Tokiai pozicijai pritarė ir valstybės kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Viešumo nenorėjo ir vaikų globos namuose „Atsigręžk į vaikus“ dirbanti kaltinamoji J. Statkienė, tačiau su tokia pozicija nesutiko kaltinamasis Č. Kuncevičius.

„Penkiolika mėnesių vyko uždaras tyrimas, jeigu ir dabar viskas vyks uždarai, nieko negalėsiu įrodyti“, – pasiūlymu bylą nagrinėti neviešai piktinosi kaskadininkas.

Kad posėdį galėtų stebėti žurnalistai ir kūno kultūros mokytojo nužudymo istorija besidomintys Aukštadvario seniūnijos gyventojai, pageidavo ir du nukentėjusiaisiais pripažinti kaimo gyventojai, kuriuos esą Č. Kuncevičius sumušė.

Kadangi kaltinamųjų ir nukentėjusiųjų pozicijos skyrėsi, bylą nagrinėti turintis teismas padarė pertrauką – ar įvairiuose televizijos serialuose nusifilmavusio Č. Kuncevičiaus byla bus nagrinėjama viešai, teisėjai paskelbs tik po mėnesio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.