aA
Kauno socialdemokratai ketvirtadienį per miesto tarybos posėdį pareiškė, kad neberems miestą valdančios koalicijos, kurios daugumą sudaro Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) priklausantys politikai.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Tuo metu Kauno konservatoriai tikina, kad socialdemokratų parama Kauno "Sėkmės koalicijai" nė trupučio nesumažėjo, nes jos niekada ir nebuvo.

"Tai reiškia, kad nebebus prievolės apsaugoti koalicijos nuo daromų klaidų - tyčinių ar netyčinių", - BNS ketvirtadienį sakė socialdemokratų frakcijos narys Gintautas Labanauskas.

Jo teigimu, Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko iš pradžių paprašyta atsiprašyti už tai, kad socialdemokratų frakcijos seniūnui Kęstučiui Kriščiūnui buvo "inkriminuota vos ne kriminalinė veikla" - meras esą teigęs, kad K.Kriščiūnas kišosi į viešųjų pirkimų konkursą.
A.Kupčinskui neatsiprašius, socialdemokratai nusprendė neberemti koalicijos, kuriai be 18 konservatorių taip pat priklauso 4 Liberalų sąjūdžio ir 2 "Jaunosios Lietuvos" nariai.

Pasak konservatorių, socialdemokratų paramos miestą valdanti koalicija ir taip nesulaukdavo.

"Socialdemokratų parama Kauno "Sėkmės koalicijai" nė trupučio nesumažėjo, nes jos niekada ir nebuvo. Ne pirmi metai nuolat nesilaikę paramos sutarties, socialdemokratai nepalaikė "Sėkmės koalicijos" balsuojant svarbiausiais miestui klausimais, taip pat tvirtinant miesto biudžetą, netgi ėmėsi destruktyvių veiksmų žlugdydami tarybos posėdį", - teigiama TS - LKD pranešime.

Konservatoriai taip pat nurodė, jog tikisi, kad socialdemokratai, viešai paskelbę apie nutraukiamą paramą, apsispręs ir dėl savo deleguotų pareigūnų.

G.Labanausko teigimu, socialdemokratų deleguotas vicemeras Steponas Vaičikauskas atsistatydinimo pareiškimą turėtų parašyti savo noru.
Į Kauno miesto savivaldybės tarybą išrinkti 6 Lietuvos socialdemokratų partijos nariai.

BNS