aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dviejų merų veiksmuose įžvelgė interesų konfliktus. Palangos vadovas įstatymą pažeidė turėdamas vienos bendrovės akcijų ir svarstydamas su ja susijusius klausimus, o Šilalės rajono – tarnybiniu automobiliu keliaudamas į partijos renginius.
VTEK: du merai įsipainiojo į interesų konfliktus
© K.Šatūno nuotr.

Kaip teigiama VTEK pranešime, kurorto meras Vytautas Stalmokas, turėdamas AB „Snoras“ akcijų ir dalyvaudamas rengiant sprendimą dėl banko Klaipėdos filialo prašymo skirti viešąją vietą paslaugoms teikti, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Pagal galiojančią tvarką, jis turėjo nusišalinti nuo sprendimo rengimo.

Šilalės rajono meras Albinas Ežerskis interesų konfliktą sukėlė, kai tarnybiniu automobiliu vyko į Socialdemokratų partijos susirinkimus. Įstatymas nurodo „nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti“, „nesinaudoti ir neleisti naudotis jokia valstybės nuosavybe, taip pat ir valstybei nuomojama nuosavybe, kitokiai nei tarnybinei veiklai“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.