aA
Buvęs Lietuvos valstybinio komercinio banko (LVKB) tarybos pirmininkas ir koncerno EBSW prezidentas Gintaras Petrikas praktiškai jau atliko visą jam paskirtos bausmės laiką, ketvirtadienį pareiškė jam atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas. Jis mano, kad nuteistasis galėtų jau išeiti į laisvę, tačiau to negali padaryti – teismas į bausmės laiką neįskaičiavo beveik 7 mėnesių, kuriuos jis praleido įkalinimo įstaigoje.
Advokatas: G.Petrikas praktiškai jau atsėdėjo
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo G. Petriko skundą dėl jam šių metų vasario 22-ąją paskelbto Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio. Juo buvęs LVKB buvo pripažintas kaltu dėl banko turto iššvaistymo, suteikiant paskolas su koncernu EBSW susijusioms bendrovėms.

G. Petrikui buvo skirta 5 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau dėl amnestijos sumažėjo šeštadaliu, todėl dėl LVKB turto iššvaistymo jis turi kalėti 4 metus ir 7 mėnesius.

Prieš tai Kauno apygardos teismas G. Petriką buvo pripažinęs kaltu investicinės Kauno holdingo kompanijos byloje – praėjusių metų liepos 27-ąją verslininkui buvo skirta maksimali 7 metų laisvės atėmimo bausmė. Šis nuosprendis dar neįsiteisėjo, nes G. Petrikas yra padavęs apeliacinį skundą.

Pasak G. Petrikui atstovaujančio advokato G. Černiausko, LVKB byloje nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas į bausmės atlikimo laiką neįskaičiavo daugiau kaip 7 mėnesių, kuriuos jis praleido už grotų po apkaltinamojo Kauno apygardos teismo nuosprendžio paskelbimo. Tada teismas nusprendė G. Petriką suimti tiesiog teismo salėje.

Nuteistojo advokatas sakė, kad įskaičiavus visą laiką, kurį G. Petrikas praleido už grotų Lietuvoje ir JAV, jis esą „jau praktiškai atsėdėjo“ ir galėtų išeiti į laisvę, tačiau to negali padaryti dėl neįsiteisėjusio Kauno apygardos teismo nuosprendžio.

G. Černiauskas prašė įskaičiuoti į G. Petriko bausmės laiką už grotų po Kauno apygardos teismo nuosprendžio paskelbimo praleistus 7 mėnesius. Tai vienintelis reikalavimas, kurį apeliaciniame skunde pateikė buvęs LVKB tarybos pirmininkas – tai reiškia, kad jis sutiko su jam paskelbtu apkaltinamuoju nuosprendžiu, bausme ir priteistu 18 mln. Lt civiliniu ieškiniu.

Tuo tarpu Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Plioplys mano, kad G. Petriko skundas turėtų būti atmestas. Pasak jo, nuteistajam bausmės bus subendrintos, kai įsiteisės Kauno ir Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiai.

„G. Petrikas negalėtų išeiti į laisvę, nes Kauno apygardos teismas jam yra paskyręs suėmimą“, - sakė G. Plioplys.

Nutartį G. Petriko byloje Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija žada paskelbti po dviejų savaičių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.