aA
Premjeras Andrius Kubilius sako nežinąs, kokį kandidatą Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas Arūnas Valinskas ketina siūlyti į kultūros ministrus.
Premjeras nežino naujo A.Valinsko kandidato į kultūros ministrus
Andrius Kubilius
© A.Didžgalvio nuotr.

"Ne, tikrai nežinau, neturėjau progos dar aptarti", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A.Kubilius, vadovaujantis didžiausiai valdančiajai Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

A.Valinskas šią savaitę pareiškė radęs dar vieną kandidatą į kultūros ministrus, tačiau jo pavardės nesakė.

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti savo pačios deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu. Iš pradžių į šį postą pasiūlytas pats A.Valinskas, bet prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.

Antrasis TPP kandidatas - operos solistas Deividas Staponkus - taip pat nesulaukė politinio palaikymo.

A.Kubilius, ketvirtadienį paklaustas apie tolesnius žingsnius dėl kultūros ministro, atkreipė dėmesį, kad šiuo metu svarstomi klausimai ir dėl koalicijos bei Vyriausybės stiprinimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.