aA
Trys Šilainių paaugliai, prisidengę savanorišku benamių šunų maitinimu, įvairiais būdais tyčiodavosi iš gyvūnų. Jaunuosius sadistus išdavė vieno jų kamera užfiksuoti kadrai. Kauno miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du 17-mečiai kaltinami žiauriu elgesiu su gyvūnais, rašo „Lietuvos žinios“
Šuniukas. Aurimo Atkočiūno nuotr.
Šuniukas. Aurimo Atkočiūno nuotr.

Gyvūnai buvo kankinami 2009-ųjų gruodį. Tada į policiją kreipėsi Kauno Milikonių vidurinės mokyklos, kurioje tuo metu mokėsi vienas šios egzekucijos dalyvių, direktorius. Jis pranešė, kad švietimo įstaigoje platinamas įrašas, kuriame matyti, kaip vienuoliktokas Erikas (vardas pakeistas) su draugais kankina šunį. Pareigūnams perduota ir šio įrašo kopija. Joje užfiksuoti vaizdai, anot mačiusiųjų, - sukrečiantys.

Nufilmuota, kaip jaunieji sadistai pagauna prie jų pribėgantį ir uodegą vizginantį šunelį. Tačiau netrukus šis ima drebėti iš baimės, nes anksčiau jį maitinę ir taip prisijaukinę moksleiviai staiga tampa budeliais. Vienas jų (mažiausias) apverčia šunį aukštielninką ir ima tvatinti iš visų jėgų kumščiu į pilvą. Kitas, nusitvėręs tūtelę klijų, jėga pražiodo keturkojį. Jam padeda viską filmuojantis ir necenzūriniais žodžiais komentuojantis trečias egzekucijos dalyvis.

Gyvūnų globėjai statybvietės šachtoje aptiko inkščiantį šunelį. Viena jo koja buvo lūžusi, snukis sulipęs nuo klijų. Tačiau paaiškėjo, kad tai - ne tas pats šuo, kurį jaunuoliai kankina policiją pasiekusiame įraše. Įtariamieji nenoriai prisipažino dalyvavę filmuotoje egzekucijoje.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais Lietuvoje atsakoma tik nuo 16 metų, o maksimali už tai gresianti bausmė - laisvės atėmimas vis dar iki vienų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.