aA
Sumaištis dėl serialo „South Park“ (Pietų parkas) personažo (pranašo) Mahometo neatbaidė Amerikos kabelinės televizijos kanalo „Comedy Central“ nuo religinių temų – šiuo metu ketinama kurti naują animacinį serialą apie Jėzų, praneša „Hollywood Reporter“.
Religingi lyderiai susivienijo prieš planuojamą kurti animacinį serialą apie Jėzų
© AFP/Scanpix

Būsimame seriale Jėzus gyventų kaip eilinis žmogus Niujorke ir norėtų išsivaduoti iš galingo, bet abejingo Dievo tėvo šešėlio. „Comedy Central“ vadovas Kentas Altermanas bent jau kol kas nesibaimina neigiamos reakcijos.

Brentas Bozellis (Žiniasklaidos tyrimų centro vadovas), Tonis Perkinsas (Šeimos tyrimų tarybos vadovas), Michaelas Medvedis (radijo pokalbių laidos vedėjas), Billas Donohue’as (Katalikų lygos vadovas), Rabbis Danielis Lapinas (Amerikos žydų ir krikščionių sąjunga) ir Timas Winteris (Tėvų televizijos priežiūros tarybos vadovas) nori suformuoti draugiją, kovojančią prieš religijų įžeidinėjimus.

„Tikimės, jog iškėlus aikštėn, kad Jėzus Kristus ir Dievas tėvas buvo vaizduojami begėdiškai ir įžeidžiamai, reklamuotojai nebesireklamuos „Comedy Central“ kanale ir neberems įžūlios, antikrikščioniškos diskriminacijos“, – rašo B. Bozellis pranešime spaudai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.