aA
Uljanovske kasant pamatų duobę būsimajai cerkvei priešais automobilių gamyklos kontrolinę rasta senovinė bulgarų kapavietė. Kaip agentūrai pranešė archeologas, istorijos mokslų kandidatas Jurijus Semykinas, specialistai radinį jau vadina nauja archeologijos sensacija.
Pradėjus kasinėti vieną iš kapų nustatyta, kad jis yra senovėje tradicinės terasų formos, dugne rastas skeletas, kaip spėjama, moters, nes šalia gulėjo karoliai ir apyrankės, demblių pynimo įrankis. Taip pat rastas VIII amžiumi datuojamas ąsotis.

Mokslininko duomenimis, Vidurio Pavolgyje rastos keturios panašios kapavietės, visos kaimyninio Tatarstano teritorijoje.

Spėjama, kad Uljanovsko nekropolį gali sudaryti keli šimtai kapų, kuriuose gali būti palaidota ir vergų. Bet visa tai galima patikrinti tik atlikus išsamius darbus, kuriems reikia lėšų. O kol kas, kaip sako J.Semykinas, archeologai "gyvi vien entuziazmu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.