aA
Daugiau nei 2 tūkst. kanadiečių Monrealyje sutiko nuogi pozuoti JAV fotografui, išgarsėjusiam gausių žmonių grupių aktais. Skirtingai nei Niujorke, fotosesijai pritarė ir miesto valdžia. Niujorkietis Spenceris Tunickas, fotografuojantis minias nuogų žmonių urbanistiniuose fonuose, tikėjosi, kad į jo kvietimą būti savanoriais atsilieps kokie 300 žmonių.
Nuogaliai pozuoja Monrealyje
Kitą savaitę nuotraukos bus demonstruojamos Monrealio šiuolaikinio meno muziejuje.

"Tai buvo lengviausias tokio pobūdžio darbas, kurį buvau daręs", - susirinkusiai daugybei žurnalistų pareiškė S.Tunickas prie miesto Menų aikštės, kur ant žemės gulėjo nusirengę modeliai, laukiantis fotografavimo vėsiu, maždaug 13 laipsnių temperatūros oru.

Maždaug 50 minučių trukmės sesiją atidžiai prižiūrėjo policija, kuri neleido prisiartinti apsirengusiems smalsuoliams.

S.Tunickas sakė, kad per neseniai vykusią fotosesiją Niujorke susidūrė su sunkumais. Miesto meras Rudolphas Giujiani (Rudolfas Džiulianis) apibūdino jo darbą kaip nepadorų.

"Čia žmonės tik klausėsi, jiems rūpėjo mano darbas ir jie norėjo būti dalimi kažko originalaus", - sakė fotografas.

34 metų amžiaus S.Tunickas jau vykdė kelias panašias fotosesijas San Franciske, Londone bei Jeruzalėje, o jo darbai buvo eksponuojami visame pasaulyje.

"Aš naudoju kūną kaip formą. Kūnas naudojamas kaip meno, o ne sekso objektas", - tikino menininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.