aA
Vakarų Jeruzalės centrą sekmadienį, jau antrą kartą per devynias valandas, sudrebino automobilyje padėto užtaiso sprogimas. Pasak policijos, per incidentą buvo lengvai sužeisti keli žmonės. Sprogimas 9 val. vietos laiku nugriaudėjo prie pagrindinio Džafos kelio, maždaug už 200 metrų nuo vietos, kur vidurdienį sprogo dar vienas automobilis.
Sprogimas Jeruzalėje
Ankstesnis sprogimas įvyko pasilinksminimo klubų rajone, netoli pagrindinės policijos būstinės. Jo metu niekas nenukentėjo.

Sekmadienį už antrąjį sprogimą Jeruzalėje atsakomybę prisiėmė palestiniečių kovotojų grupuotė "Islamic Jihad".

Pasak liudininkų, jie girdėję penkis ar šešis sprogimus. Policijos teigimu, sprogmuo buvo pagamintas iš minosvaidžio sviedinio ir vinių - sviedinio skeveldros pasipylė gana toli nuo sprogusio automobilio.

Pastarieji incidentai dar labiau pabrėžė, kokie sunkumai laukia šiandien su Izraelio ir palestiniečių vadovais susitinkančio JAV pasiuntinio diplomatinės misijos, siekiant užbaigti aštuonis mėnesius trunkantį abiejų pusių konfliktą.

Juodi dūmai kilo virš degančio automobilio, stovėjusio netoli Jeruzalės Siono aikštės, miesto centre esančiame komerciniame kvartale. Pasak policijos, devyni žmonės buvo gydomi nuo sužeidimų. Dauguma buvo nesunkiai sužeisti. Daugelis patyrė šoką.

Per tris pastarąsias dienas tai buvo ketvirtas išpuolis prieš izraeliečius.

Pasak Beirute faksu išplatinto "Islamic Jihad" pranešimo, jos tai jos kovotojai Jeruzalės centre sekmadienio rytą susprogdino automobilį, prikrautą sprogmenų. Pareiškime teigiama, jog šiuo veiksmu siekiama pažymėti pirmąją sukaktį Izraelio pasitraukimo iš pietų Libano po 22 metus trukusios okupacijos. Per gegužę jį tai privertė padaryti iš dalies Sirijos spaudimas, iš dalies Irano remiamos islamistų grupuotės "Hizbollah" veiksmai.

Tokių išpuolių padaugėjo nuo praėjusių metų rugsėjo, kai palestiniečiai pradėjo sukilimą prieš Izraelio okupaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.