aA
41 metų Šiaulių rajono, Vijolių kaimo, gyventojas V. K., prekiaujantis kontrabandiniu dyzelinu, gegužės 31 d. eilinį kartą buvo sulaikytas su nelegaliais degalais, praneša Šiaulių apskrities policija.
41-ąjį gimtadienį kontrabandinių degalų pardavėjas „šventė“ policijoje
© Šiaulių aps. VPK

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai surengė operaciją, kurios metu Šiauliuose, ties Vytauto g. esančia degaline „Saurida“, sustabdė jo vairuojamą automobilį „VW Passat“. Bagažinėje ir salone kriminalistai rado tris metalines statines, kuriose buvo apie 450 litrų dyzelino. Šalia jų gulėjo ir siurblys bei keletas metrų guminių žarnų.

Kriminalistų duomenimis, rusiškas dyzelinas įsigytas iš tolimųjų reisų vilkikų vairuotojų. V. K. įsigytus degalus vežėsi į namus Vijolių kaime, kur juos pardavinėdavo mažesne kaina negu degalinėse.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėta administracinė byla. Atsakomybė už tai priklauso nuo gabenamo dyzelino vertės ir gali siekti 10 tūkst. litų.

Šis vyras dėl analogiškos nusikalstamos veiklos su pareigūnais susiduria jau ketvirtą kartą.

2002 m. rugpjūtį jis su bendrininku buvo sulaikytas, kai geležinkelio tarpustotėje Kužiai – Pavenčiai į automobilį krovėsi dyzelino pripildytas šešias plastmasines talpas po 30 litrų, kurias iš važiuojančio traukinio išmetė mašinistas ir jo padėjėjas. Už tai teismas jam skyrė 3 tūkst. litų baudą.

2005 metų rugsėjį V. K. įkliuvo Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, kai Šiauliuose, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje esančioje garažų bendrijoje prekiavo dyzelinu, neturėdamas licencijos. Teismas tada jam skyrė 7,5 tūkst. litų baudą ir konfiskavo 300 litrų degalų.

2008 m. birželį V. K. toje pačioje geležinkelio tarpstotėje jis su draugeliais iš traukinio pagrobė 270 litrų dyzelino. Tąkart, automobiliu sprukdamas nuo pareigūnų, vieną jų partrenkė ir sužalojo. Tačiau pasprukti nepavyko, nes nesuvaldė automobilio, apsivertė ir visas permirko dyzelinu, išsiliejusiu iš talpų. Dėl pastarosios vagystės ir pasipriešinimo pareigūnams trečiadienį jis stojo prieš teismą.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai įspėja, kad administracinė atsakomybė gresia ne tik kontrabandinių degalų pardavėjams, bet ir pirkėjams. Tad siekiant įsigyti pigesnių degalų, gali tekti labai brangiai mokėti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.