aA
Balandžio 10 d. lėktuvo katastrofoje žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kazcynskio brolis Jaroslavas po lėktuvo Tu-154M savirašių prietaisų iššifravimo pareiškė, kad ne iki galo pasitiki Rusijos pareigūnų atliktu tyrimu, praneša news.ru.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis
© A.Didžgalvio nuotr.

Su vadinamųjų juodųjų dėžių įrašų stenograma iš pradžių susipažino Lenkijos valstybinio saugumo tarybos nariai su laikinai prezidento pareigas einančiu Bronislavu Komorovskiu, o vėliau visa šifruotė pasirodė Vidaus reikalų ministerijos ir Lenkijos administracijos interneto svetainėje.

B. Komorovskio nuomone, įprasta ir teisinga, kad valstybės vadovai ir didžiausių partijų lyderiai pirmieji susipažįsta su informacija, kurią greitai aptarinės visa šalis.

Opozicinės partijos „Teisė ir teisingumas“ kandidatas į prezidentus, žuvusio Lenkijos prezidento brolis J. Kaczynskis neatvyko į Tarybos posėdį ir pabrėžė, kad nenori naudotis tokio pobūdžio privilegijomis. Jo nuomone, su lėktuvo savirašių prietaisų turiniu pirmiausiai turėjo susipažinti žuvusiųjų šeimos ir jų atstovai.

Žuvusio L. Kaczynskio dvynys brolis įsitikinęs, kad tyrimą turi atlikti Lenkijos pareigūnai. „Esant dabartinei situacijai, mūsų tyrimas negali būti Maskvos tyrimo kopija“, – pareiškė jis. Į Saugumo tarybos posėdį J. Kaczynskis nusiuntė savo advokatą Rafalą Rogalskį, tačiau jo neįleido į salę, nes jis nėra tarybos narys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.