aA
Keturių neblaivių vyrų siautėjimas Nemune baigėsi Pagėgių pasieniečių šūviais į jų valtį ir jos variklį. Chuliganai turėjo šokti į vandenį ir desperatiškai kapstytis į Rusijos krantą. Įžūlius pažeidėjus sulaikė kaimyninės šalies pareigūnai, praneša VSAT.
Girtų suįžūlėjusių rusų valtį ir jos variklį pasieniečiai suvarpė kulkomis
© VSAT

Antradienį popiet VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai ties Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimu užfiksavo nuo Rusijos kranto Nemunu gumine valtimi su varikliu plaukiančius keturis asmenis.

Lietuvos krante buvusių patrulių akivaizdoje iš pažiūros neblaivi ketveriukė priplaukė prie upės farvaterį žyminčio plūduro ir pamėgino nuplėšti jo švyturį.

Į VSAT pareigūnų reikalavimus liautis chuliganiškai elgtis rusakalbiai asmenys atsakė necenzūriniais žodžiais.

Pažeidėjus tarnybiniu kateriu ėmė persekioti netoliese patruliavę Bardinų užkardos pasieniečiai. Gumine valtimi Rusijos teritorijos vandenyse plaukę asmenys ėmė pavojingai manevruoti ir kelis sykius imitavo bandymą įplaukti į Lietuvos vandenis.

Netrukus chuliganų valtis priplaukė prie Rusijos kranto. Iš jos išlipo vienas žmogus, kurį netrukus sulaikė Rusijos pasieniečiai, operatyviai gavę informaciją iš kolegų Lietuvoje.

Valtyje likusi trijulė vėl pasuko farvaterio link ir kelis sykius vėl pamėgino pažeisti sieną. Dideliu greičiu nuo persekiojančių pasieniečių sprukusi guminė valtis netrukus įplaukė į Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos ruožą, tad į gaudynes įsitraukė ir šio VSAT padalinio pareigūnai.

Penkis kilometrus valtį vijęsi pasieniečiai ties Pagėgių savivaldybės Sokaičių kaimu galiausiai užfiksavo, kad pažeidėjai neteisėtai įplaukė į Lietuvos teritoriją ir dideliu greičiu artėjo kranto link.

VSAT pareigūnai tarnybiniu kateriu pasivijo valtį ir darsyk pareikalavo sustoti. Joje sėdėję asmenys ignoravo reikalavimus ir toliau mėgino sprukti. Įsitikinus, kad geruoju pažeidėjų suvaldyti nepavyks, tarnybiniame kateryje buvęs Viešvilės užkardos pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido vieną įspėjamąjį šūvį į viršų.

Trijulei tai buvo nė motais, chuliganai ir toliau ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimus. Tuomet pasieniečių ekipažas priplaukė prie pat pažeidėjų, o pasienietis iš pistoleto penkis kartus šovė į valties variklį ir jos galinę dalį. Tai įvyko maždaug už 25 metrų nuo Lietuvos kranto.

VSAT pareigūno šūviai suvarpė vieną galinę valties oro sekciją bei jos variklį. Vanduo per galą pradėjo veržtis į valties vidų. Joje buvę pažeidėjai išsigando, šoko į vandenį ir iš visų jėgų pradėjo kapanotis Rusijos kranto link.

Lietuvos pasieniečiai jų graibyti nesiėmė, nes Rusijos krante jau matė plaukikų belaukiančius Rusijos pasienio tarnybos pareigūnus. Jie pažeidėjus netrukus ir sulaikė.

VSAT katerio ekipažas suspėjo pagriebti vandens semiamą pažeidėjų valtį ir partempti ją į Lietuvos krantą.

Trečiadienį Lietuvos ir Rusijos sienos apsaugos tarnybų pareigūnai surengs dvišalį susitikimą, kurio metu bus priimtas sprendimas dėl tolesnių procesinių veiksmų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.