aA
Nuo senojo Biržos tilto Klaipėdoje pradėtos pjaustyti surūdijusios spynos, kurias pakabino įsimylėjėliai. Baiminamasi, kad jos gali pakenkti tilto turėklams, skelbia „Lietuvos rytas“.
Įsimylėjėlių spynos pjaustomos nuo tilto turėklų
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

Biržos tiltas per Danės upę Klaipėdoje – mėgstama įsimylėjėlių ir jaunavedžių vieta.

Savaitgaliais tiltu jaunikiai ant rankų nešioja savo išrinktąsias, o ant turėklų poros palieka prirakintas spynas – amžinos meilės liudijimą.

Kabinti spynas pradėta 2007-aisiais, kai tiltas buvo rekonstruotas. Per tą laiką ant turėklų, pagamintų pagal senovinius pavyzdžius, susikaupė maždaug pusė tūkstančio ištikimybės ir meilės liudijimų – didesnių ir mažesnių, įvairiausių spalvų ir formų spynų.

Tačiau Biržos tiltą prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ specialistai nusprendė, jog surūdijusias spynas reikia nupjauti, kad korozija nepersimestų į pakeliamojo tilto konstrukcijas.

„Tikra meilė nerūdija“, – juokavo spynas ant tilto pjaustantys darbininkai, siūlydami įsimylėjėliams paieškoti geresnės kokybės, korozijai atsparių meilės liudytojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.