aA
Anksčiau apie 26 tūkst., 22 tūkst. ir galiausiai 17 tūkst. Lt per mėnesį už Barboros Radvilaitės gatvėje įsikūrusių patalpų nuomą mokėjusi Vaiko teisių kontrolieriaus įstaiga nutarė persikraustyti į kitas patalpas – nemokamas. Kaip DELFI informavo vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, tarnyba pagal panaudos sutartį persikraustys į Plačiojoje gatvėje stūksantį ir valstybei priklausantį pastatą. Už šių patalpų nuomą Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba nemokės nė cento, tačiau iki atsikraustymo patalpas ketinama šiek tiek atnaujinti.
Vaikų gynėjai 26 tūkst. Lt/mėn. vertės patalpas keičia į nemokamas
© A.Didžgalvio nuotr.

E. Žiobienė sako, kad į naujas patalpas norima įsikraustyti nuo rudens, mat jas reikia dar atnaujinti, o su dabartinių patalpų savininku yra pasirašyta sutartis, kuri įpareigoja apie sutarties nutraukimą pranešti prieš tris mėnesius.

DELFI primena, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga šiuo metu yra įsikūrusi Barboros Radvilaitės gatvėje esančiame pastate, apie 460 kvadratinių metrų patalpos priklauso socialdemokratui Alfonsui Macaičiui. To paties pastato pirmame aukšte yra įsikūrusi ir Lietuvos socialdemokratų partijos būstinė.

Pasak E. Žiobienės, per mėnesį už šių patalpų nuomą Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga nuo 2007 m. iki 2009 m. pavasario mokėjo po 26 tūkst. Lt, vėliau kaina sumažinta iki 22 tūkst. Lt, o šių metų kovą – iki 17 tūkst. Lt.

„Situacija yra tokia: 2007 m. kontrolierė nusprendė, kad turimos patalpos yra per mažos ir jas pardavė, per tą laikotarpį nuo 2007 m. tas dabartines patalpas Barboros Radvilaitės gatvėje nuomojo“, - sakė E. Žiobienė.

Pardavus ankstesnes patalpas Subačiaus gatvėje buvo gauta apie 1,7 mln. Lt, ši suma, anot kontrolierės, yra neišnaudota, ją valdo Valstybės turto bankas.

Dalies šios sumos Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga tikisi naujų patalpų remontui, tačiau galutinį sprendimą, skirti lėšų šiam tikslui ar neskirti, priims Finansų ministerija.

Ankstesnė vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė yra sakiusi, kad paskelbus konkursą A. Macaitis pasiūlė patraukliausią nuomos kainą, o patalpos buvo tinkamos esamam darbuotojų kiekiui.

„Buvo paskelbti 5 pirkimai, viešieji konkursai, ir tik penktą kartą, tai buvo, atrodo, 2007 m. gegužės mėnesį, mums buvo pasiūlytos šitos patalpos, kuriose esame. Jos atitiko mūsų prašomus kriterijus ir kaina buvo mažesnė nei rinkos kaina tuo metu centre bei Naujamiestyje, todėl buvo priimtas sprendimas nuomoti šias patalpas", - yra sakiusi R. Šalaševičiūtė.

Iš pareigų R. Šalaševičiūtė buvo atleista kovo 16 d. pasibaigus įgaliojimų laikui. Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigė jos kandidatūros nesiūlanti antrai kadencijai, nes turėta daug priekaištų jos darbui tiriant Kauno pedofilijos istoriją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.