aA
Vilniaus policija baigė išžaginimo bylą, kurioje kaltinamas 30-metis Nigerijos pilietis Babatunda O. Įtariama, kad per Velykas Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčiai priklausančiame apleistame pastate jis išžagino 18-metę dvyliktokę.
Vilnietę moksleivę per Velykas išžaginusio Babatundos byla keliauja į teismą
© DELFI / Ainis Gurevičius

Užbaigta byla antradienį perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai paskutiniam patikrinimui, o iš ten turėtų keliauti į teismą. Save didžėjumi vadinantis nigerietis teismo laukia tardymo izoliatoriuje – jis buvo suimtas balandžio pradžioje ir kalinamas iki šiol.

Juodaodis laikiną leidimą nuolat gyventi Lietuvoje gavo 2008 metais. Kitąmet viena vilnietė pagimdė jo vaiką, Babatunda ją vedė, tačiau ir po to rodė ypatingą dėmesį jo neatstumiančioms moterims. Merginas jis „kabindavo“ visur – parduotuvėse ir kt.

Bažnyčiai priklausančiame apleistame pastate nigeriečio paprašytas kunigas leido jam įsirengti studiją. Ten Babatunda atsivežė afrikietiškus būgnus, garso aparatūrą ir lovą.

Balandžio 4-ąją studijoje vakarojo du juodaodžiai, 18-metis moksleivis ir jo klasiokė. Kai Babatunda liko vienas su mergina, jis užrakino duris ir ėmėsi moksleivės. Nors ši priešinosi, juodaodis pargriovė ją ant lovos, keliskart smogė ir išžagino. Kitą dieną mergina kreipėsi į policiją.

Į studiją kriminalistai atvažiavo balandžio 6-osios rytą. Pareigūnai Nigerijos piliečio lovoje pamatė gulinčią studentę iš Saulėtekio bendrabučių. Tačiau ši mergina pretenzijų Babatundai neturėjo – sakė nuolat su juo susitikinėjanti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.