aA
Sėkmingos pasieniečių operacijos metu Tauragėje sulaikytas konditerijos gaminiais užmaskuotas milijono litų vertės kontrabandinių rūkalų krovinys. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) operatyvininkai sulaikė ir du tauragiškius bei Jurbarko gyventoją, siejamus su neteisėtu cigarečių gabenimu.
Po saldumynais - milijono vertės cigarečių kontrabanda
© VSAT

Sekmadienį VSAT Operatyvinės veiklos valdybos pareigūnai, kuriems talkino jungtinės Pagėgių, Šiaulių ir Lazdijų rinktinių pasieniečių pajėgos bei muitinės kriminalistai, Tauragėje patikrino komercinių patalpų kompleksą.

Čia esančiame viename angare pasieniečiai aptiko vilkiką DAF su puspriekabe. Prie transporto priemonės VSAT pareigūnai sulaikė du vyrus – 27 ir 35 metų Tauragės gyventojus. Abu tauragiškiai sulaikomi nesipriešino, praneša VSAT.

Atidarę vilkiko puspriekabę pasieniečiai joje aptiko įvairių konditerijos gaminių krovinį. Pagal dokumentus saldumynai buvo pagaminti Lietuvoje ir skirti eksportui į Vakarų Europą. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad saldumynais buvo užmaskuotos kontrabandinių rūkalų dėžės.

Iškrovę konditeriją pareigūnai aptiko 221 dėžę cigarečių „Jing Ling“. Visi 150 tūkst. pakelių cigarečių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Pirminiais duomenimis, rastojo cigarečių krovinio vertė taikant šiuo metu Lietuvoje nustatytą muitinio vertinimo metodiką yra daugiau kaip 982 tūkst. litų.

Pasieniečių duomenimis, ši Vakarų Europos juodajai rinkai skirta kontrabanda į Lietuvą iš Rusijos pateko sausumos keliu ir netrukus turėjo iškeliauti iš šalies.

VSAT operatyvininkų duomenimis, abu Tauragėje sulaikyti vyrai kontrabandos organizavimo grandinėje užėmė ne paprastų gabentojų ar krovikų, o kur kas aukštesnes pareigas.

Tą pačią dieną pasieniečiai Jurbarke sulaikė 45 metų vietos gyventoją, kuris taip pat yra siejamas su šiuo milijoniniu kontrabandiniu rūkalų kroviniu.

Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštinę. Dėl kontrabandos VSAT Ikiteisminio tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vilkikas, puspriekabė ir rastieji rūkalai laikinai saugoti pristatyti į VSAT Šiaulių rinktinę.

Šis krovinys yra didžiausia šiemet pasieniečių sulaikyta kontrabandinių rūkalų siunta.

Po saldumynais - milijono vertės cigarečių kontrabanda
© VSAT

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.