aA
Nuosprendžio sulaukė du sužvėrėję vyrai, kurie užpuolė, apiplėšė, o vienas iš jų – ir išžagino iš matymo pažįstamą moterį, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.
© Corbis

Klaipėdos miesto apylinkės teismas patvirtino Klaipėdos miesto prokuroro Romo Jasevičiaus kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl išžaginimo, pasikėsinimo seksualiai prievartauti bei plėšimo ir pirmadienį priėmė apkaltinamąjį nuosprendį: 22 metų klaipėdietį T. L. nuteisė 7,5 metų laisvės atėmimo bausme, o 32 metų M. A. už plėšimą – pusantrų metų laisvės atėmimo.

Pernai rugsėjo 29 d., būdami apsvaigę nuo alkoholio, du bičiuliai Tauralaukyje sutikę iš matymo pažįstamą moterį nusprendė ją apiplėšti. Pirmiausia jie ją nustūmė nuo laiptų, esančių šalia tilto į Danės upę, po to už palto rankovės vilko žeme, o jai atsistojus, T. L. į galvą įrėmė neveikiantį dujinį pistoletą ir pagrasino nušauti. M. A. tuo metu iš moters pagrobė 20 litų, du sidabrinius žiedus, 300 litų vertės laikrodį ir pasišalino, o T. L. tęsė egzekuciją: įrėmęs moteriai į galvą pistoletą bei ją mušdamas, nusitempė į krūmus, kur apie keturias valandas žagino.

„Nuteistasis T. L. prieš nukentėjusiąją naudojo itin brutalius veiksmus, pasižyminčius ypatingu žiaurumu, todėl jam už išžaginimą pagrįstai buvo paskirta laisvės atėmimo bausmė, artima maksimaliai“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras R. Jasevičius.

Po šio įvykio nukentėjusioji savaitę gydėsi ligoninėje, dar kurį laiką – namuose, jai prireikė psichiatro pagalbos bei reabilitacijos. Moteris patirtą moralinę žalą įvertino puse milijono litų ir teismo dar prašė priteisti 426 Lt turtinės žalos.

Nukentėjusiosios civilinį ieškinį teismas patenkino iš dalies: iš T. L. priteisė 50 tūkst. litų neturtinės, o iš abiejų nuteistųjų – 426 Lt turtinės žalos atlyginimo.

T. L. taip pat turės padengti Valstybinės ligonių kasos išlaidas – 1342 Lt bei Klaipėdos „Sodros“ 423 litų civilinį ieškinį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.