aA
Pasieniečių sraigtasparniu persekiotas kontrabandines cigaretes gabenęs vairuotojas padegė automobilį. Mašina kartu su kroviniu sudegė miške Šakių rajone, praneša VSAT.
Sraigtasparniu persekioti kontrabandininkai padegė savo automobilį
© VSAT

Pirmadienį VSAT Aviacijos rinktinės pasieniečiai sraigtasparniu vykdė eilinį patrulinį skrydį pasienyje su Rusija.

Ties Šakių rajono Turčinų kaimu VSAT pilotai Rusijos pusėje pastebėjo kelis asmenis, o Šešupėje, kurios viduriu eina siena su Rusija, - valtį. Tuo pačiu metu nuo upės į Lietuvos gilumą dideliu greičiu pajudėjo automobilis "Audi S6".

Pastebėję juos užfiksavusį pasieniečių sraigtasparnį Rusijos pusėje buvę asmenys pasišalino į šalies gilumą.

Pasieniečių pilotai tuo metu iš oro pradėjo persekioti sprunkantį automobilį. Įtarta, kad juo gali būti gabenamas Šešupe perkeltas rūkalų krovinys. Apie bėglį, kuris bandė pasprukti nuo jį iš oro sekančio sraigtasparnio, pilotai pranešė Jurbarko ir Šakių policijai bei kolegoms iš Pagėgių rinktinės.

Dideliu greičiu skriejančią mašiną sraigtasparnis sekė iki Šakių rajono Lukšių seniūnijos. Įtariama, kad vairuotojas suprato, jog pasislėpti nuo sraigtasparnio nepavyks, o aplinkinius kelius gali būti atkirtę pareigūnai.

„Audi S6“, važiuodamas vienu tankaus miško keliuku, staiga sustojo. Iš oro stebimi pasieniečių iš mašinos iššoko du asmenys ir nėrė į miško tankmę, o tuo pačiu metu mašina užsidegė. Neabejojama, kad naikindami įkalčius įtariami kontrabandininkai ją padegė – tokių atvejų sulaikymo metu pasienyje su Rusija būta nekart.

Automobilis degė didele liepsna. Kiek vėliau atvyko Lukšių ugniagesiai, tačiau automobilis ir jame buvęs cigarečių „Jin Ling“ krovinys jau buvo sudegę.

Šakių policijos kinologas su šunimi patikrino aplinkinę miško teritoriją, bet bėglių surasti nepavyko. Pasieniečiai išiaiškino, kam priklauso automobilis.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Sudegusio automobilio liekanos nugabentos į Šilgalių užkardą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.