aA
Pasibaigus Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko Vyto Miliaus paskyrimui į šias pareigas terminui ir Teisėjų tarybai pritarus jo atleidimui, šiam teismui siekia vadovauti trys teisėjai. Tarp jų – ir Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė.
L.Garnelienė siekia vadovauti Apeliaciniam teismui
Laima Garnelienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

L. Garnelienė šiuo metu vadovauja Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriui, todėl jeigu bus paskirta teismo vadove, Prezidentūra turės skelbti atranką į šio skyriaus pirmininko vietą.

Vadovauti Apeliaciniam teismui taip pat siekia nuo praėjusių metų balandžio šiame teisme dirbantis teisėjas Egidijus Žironas bei nuo 1997-ųjų teisėju dirbantis Vigintas Višinskis.

Užimti teismo pirmininko pareigas gali tik teisme dirbantys teisėjai.

Teismui vadovauti siekiančius teisėjus jau yra įvertinusi Nuolatinė teisėjų veiklos vertinimo komisija, savo poziciją dar turės išsakyti Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos nariai. Tik po to šalies vadovė spręs, ką paskirti vadovauti Apeliaciniam teismui. Tam yra būtinas ir Teisėjų tarybos pritarimas.

V. Milius Apeliaciniam teismui vadovavo nuo 1995-ųjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.