aA
Pirmadienį Vokietijos prezidentas Horstas Koehleris pranešė atsistatydinantis dėl kritikos, kurios sulaukė dėl savo pasisakymų apie Bundesvero misiją Afganistane ir kitas tarptautines operacijas, kuriose dalyvauja Vokietijos karinės pajėgos, praneša AFP.
Horstas Koehleris
Horstas Koehleris
© AFP/Scanpix

Dauguma įvertino H. Koehlerio žodžius kaip raginimą grįžti prie „kanonierių diplomatijos“, kai vidaus politika rėmėsi karinės galios demonstravimu.

Duodamas interviu radijo stočiai „Deutschlandаfunk“ H. Koehleris teigė: „Mano manymu, tokio dydžio šalis kaip mūsų, orientuota į eksporto prekybą ir priklausoma nuo savo prekių eksporto, turi suvokti, kad, esant nenumatytam atvejui, yra būtinas karinis įsikišimas mūsų interesams apginti. Pavyzdžiui, užtikrinti prekybos kelių laisvę ir panaikinti nestabilumą daugelyje regionų, kuris gali negatyviai paveikti prekybą, darbo vietas ir pajamas“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.