aA
Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė neblaivų ir agresyviai nusiteikusį vyrą. Pažeidėjas sutramdytas tik panaudojus fizinę jėgą ir antrankius, praneša VSAT.
Pasieniečiams teko susigrumti su girtuokliu
© Corbis

Šeštadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai miškingoje vietovėje ties Švenčionių rajono Rapiejų kaimu, už maždaug kilometro nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, sulaikė įtartiną asmenį.

Rusakalbis vyras, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas, VSAT pareigūnams nepateikė jokių asmens dokumentų, privalomų būnant pasienio ruože. Jis prisistatė 23 metų Baltarusijos piliečiu.

Pažeidėjas atsisakė vykdyti teisėtus pasieniečių reikalavimus kartu vykti į užkardą ir pasipriešino. VSAT pareigūnams agresyviai nusiteikusį ir besimuistantį vyrą teko jėga pargriauti ant žemės ir surakinti antrankiais.

Į Pavoverės užkardą atgabentas pažeidėjas nenurimo ir uždarytas į laikino sulaikymo patalpą, todėl jį darsyk teko surakinti antrankiais.
VSAT pareigūnai į užkardą iškvietė policijos ekipažą, kuris turėjo patikrinti sulaikytojo blaivumą, tačiau vyras atsisakė pūsti į alkoholio tikrintuvą.

Pažeidėjas dviems paroms uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytojo asmenybė nustatinėjama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.