aA
Pirmąją savaitės pusę skėčiai poilsio neturės – sinoptikai žada viena kitą keisiančias liūtis, perkūniją, tačiau pakankamai šiltus orus. „Naktimis temperatūra sieks apie 14-15 laipsnių, dienos metu daugelyje rajonų bus per 20 laipsnių šilumos”, - DELFI teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė.
Lietus
Lietus
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Neatmetama, kad vietomis gali susiformuoti škvalas. Pirmadienio naktį smarkiai palijo pajūryje, rytą liūtis plovė Vilnių. Atslenkantys liūtiniai debesys lems stiprų lietų su perkūnija visoje Lietuvoje.

Kol kas prognozuojama, kad lietus antroje savaitės pusėje liausis ir savaitgalį bus sausa bei vasariškai šilta.

Iki šiol lietaus perteklius fiksuotas vidurio Lietuvoje. Šiaurės ir rytų Lietuvoje antrąjį gegužės dešimtadienį kritulių iškrito šiek tiek mažiau nei įprasta pagal vidutinę daugiametę normą.

Visgi, pasak A. Nagelytės, pavasarį, vasaros pradžioje drėgmė gana greit išgaruoja.

Keli tūkstančiai buvo be elektros

Pirmadienio rytą Lietuvoje ne tik prausia lietūs, bet kai kuriuose rajonuose dalis gyventojų buvo likusi be elektros.

Kaip DELFI sakė elektrą Rytų Lietuvai tiekiančios bendrovės „Rytų skirstomieji tinklai“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida vadovė Edita Sirutienė, apie 8.20 val. Panevėžyje keliems tūkstančiams gyventojų buvo dingusi elektra, apie 10 val. daliai ji dar nebuvo įjungta. Taip pat apie 9 val. ryto Vilniuje Kalvarijų gatvėje keli šimtai gyventojų maždaug valandai buvo likę be elektros.

Tačiau bendrovės atstovė nesiėmė tvirtinti, kad tai galėjo lemti liūtis.

„Sunku pasakyti, gali būti įvairių priežasčių, bet kol kas negaliu teigti konkrečių dalykų. Būna gamtos momentinis, ilgalaikis poveikis, būna ir žmonių piktavališka veikla“, – sakė ji.

Abiem atvejais elektra nutrūko sugedus dešimties kilovoltų kabeliui.

Vakarų Lietuvai elektrą tiekianti VST didesnių gedimų neužfiksavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.