aA
Šeštadienį vizitą Lietuvoje pradėjo Šventosios Romos bažnyčios kardinolas Jorge Maria Mejia (Chorche Marija Mechija), kuris taip pat yra Vatikano slaptojo archyvo ir Vatikano apaštalinės bibliotekos vadovas, Šventosios Romos Kurijos archyvaras ir bibliotekininkas.
Gegužės 26 - birželio 1 dienomis vyksiančios viešnagės metu kardinolas lankysis Vilniuje, Kaune, Trakuose, Pažaislyje, Šiluvoje, Tytuvėnuose, Kryžių kalne bei Šiauliuose.

Gegužės 31 dieną kardinolas kultūros vakare visuomenei skaitys pranešimą apie Vatikano slaptojo archyvo ir Vatikano Apaštalinės bibliotekos veiklą, Šventojo sosto požiūrį į Katalikų bažnyčios archyvų ir bibliotekų darbą, jų atvėrimą naujiems tyrinėjimams bei publikavimui.

Tą pačią dieną kardinolą priims Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

Aukštas Vatikano kurijos pareigūnas yra Šventojo Rašto tyrinėtojas, gimęs Argentinoje, studijavęs Romoje. Kardinolu J.M.Mejķa buvo pakeltas šiemet, kartu su Vilniaus arkivyskupu Audriu Juozu Bačkiu.

Kardinolas J.M.Mejia, laisvai kalbantis ne tik italų, ispanų, prancūzų, vokiečių, lotynų, bet ir graikų ir hebrajų kalbomis, pasaulyje vertinamas kaip autoritetingas Šv. Rašto specialistas, šiuo metu yra vienas žymiausių Katalikų Bažnyčios kultūrinio palikimo, sukaupto archyvuose ir bibliotekose, puoselėjimo strategų.

Kardinolas 1999 metais asmeniškai talkino parodai "Krikščionybė Lietuvos mene" darant reikalingas kopijas iš Vatikano slaptojo archyvo.

Kardinolą J.M.Mejia į Lietuvą pakvietė Lietuvos dailės muziejus, pritariant ir tarpininkaujant kardinolui Audriui Juozui Bačkiui, Vilniaus Arkivyskupui Metropolitui, Apaštaliniam Nuncijui Lietuvoje Arkivyskupui Erwinui Josefui Enderiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.