aA
Jungtinės Amerikos Valstijos penktadienį panaikino 10 savaičių galiojusį draudimą importuoti galvijus ir mėsos produktus iš Europos Sąjungos, nes nustatyta, kad snukio ir nagų ligos užkratui patekti į JAV iš Europos galimybės tėra menkos.
Meat
JAV žemės ūkio departamentas nurodė, kad būtų atidaryta valstybės siena mėsos produktų siuntoms iš Danijos, Austrijos, Belgijos, Suomijos, Vokietijos, Italijos, Liuksemburgo, Portugalijos, Ispanijos ir Švedijos.

Draudimas tebegalios mėsos importui iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Airijos ir Graikijos.

JAV žemės ūkio departamento Gyvūnų ir augalų apsaugos inspekcijos atstovas Bobis Ekortas (Bobby Acort) sako, kad JAV "bus budrios" ir stengsis, kad liga nepatektų į JAV uostus.

Taip pat paskelbta, jog iš Danijos į JAV rinką bus įsileistas didelis kiekis kiaulienos. Ši mėsa, daugiausiai šonkauliai, yra atgabentai į JAV rytų pakrantės uostus po to, kai buvo paskelbtas draudimas, ir laikoma šaldytuvuose. Laukta departamento sprendimo.

Jungtinės Amerikos Valstijos ES mėsos produktų importui draudimą paskelbė kovo 13 dieną, kai snukio ir nagų liga iš Didžiosios Britanijos persimetė į Prancūziją.

Snukio ir nagų liga serga kiaulės, galvijai, avys, ožkos. Liga trunka kelis mėnesius, sumažėja pieno ir mėsos gamyba. Šią ligą sukeliantis virusas, retai keliantis pavojų žmogui, lengvai pernešamas batais, technika, vėju. JAV snukio ir nagų ligos nematė nuo 1929 metų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.