aA
Stacks of Money
Pasak STT, Kaune buvo sulaikytos advokatė 55 metų Saulena-Pranė Krūveliene ir Kauno miesto Savivaldybės turto valdymo skyriaus Turto apskaitos ir kapitalo atstovavimo poskyrio viršininkė 47 metų Jūratė Bartkuvienė.

Įtariama, kad dirbdama Kauno miesto savivaldybės turto valdymo skyriaus Turto apskaitos ir kapitalo atstovavimo poskyrio viršininke ir bendrininkaudama su advokate Saulena-Prane Krūveliene, J.Bartkuvienė iš vieno asmens reikalavo ne mažesnio kaip 5 tūkst. JAV dolerių kyšio.

Manoma, kad kyšio buvo reikalaujama už tai, kad būtų priimtas sprendimas paskelbti tą asmenį vieno iš patalpų nuomos konkursų laimėtoju. Vėliau, galutinė reikalaujamo kyšio suma buvo pakelta iki 6 tūkst. JAV dolerių.

Ši suma buvo paimta per keletą kartų advokatės S.P.Krūvelienės kontoroje Kaune. Konkursui įvykus, pinigus davęs asmuo buvo pripažintas nugalėtoju.

J.Bartkuvienė buvo sulaikyta darbo vietoje, S.P.Krūvelienė - jos biure.

Pasak STT atstovės spaudai, vienoje Kauno kavinių su įkalčiais buvo sulaikytas Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesnysis inspektorius 39 metų Rimas Morkeliūnas.

Agentai jį sulaikė, kai, kaip įtariama, jis paėmė 4800 litų kyšį.

Manoma, kad inspektorius R.Morkeliūnas reikalavo iš vienos individualios įmonės savininko 1 200 JAV dolerių (4800 litų) už tai, kad būtų nutraukta įmonės patikrinimo medžiaga.

STT turimais duomenimis, ši suma buvo įvardinta tik kaip pradinė įmoka.

Pasak STT atstovės spaudai, Vilniaus miesto 7-ojo policijos komisariato Savivaldybių policijos Lazdynų policijos nuovados jaunesnysis inspektorius 31 metų Andrius Vaitekūnas sulaikytas įtarus, kad iš vieno asmens jis reikalauja 500 JAV dolerių (2000 litų) kyšio.

STT turimais duomenimis, tirdamas dviejų besivaidijančių ir policijai skundus rašančių kaimynų santykius, minėtasis pareigūnas pasiūlė vienai iš pusių "apmokėti" palankų policijos sprendimą.

A.Vaitekūnas buvo sulaikytas apie 10 val. 30 min. ketvirtadienį Vilniuje, kai vieno iš suinteresuotų asmenų namuose paėmė 1600 litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.