aA
Lenkijos keliuose avariją patyrusio autobuso vairuotojams, kurie yra sužeisti ir gydomi ligoninėje, iškelta baudžiamoji byla.
Mazovijos Tomašovo rajono prokuroro pavaduotoja Elrzbieta Spyžewska-Cyniak BNS korespondentui sakė, kad dabar vyksta avarijos priežasčių tyrimas ir po poros savaičių, galbūt ir iki liepos 14 dienos, bus žinomi jo rezultatai.

Lenkijos baudžiamojo kodekso 177 straipsnyje nurodoma, kad jei autoavarijoje žūsta žmogus arba dėl sunkaus sužeidimo praranda sveikatą, ją sukėlęs asmuo gali būti nubaustas nuo 6 mėnesių iki 8 metų laisvės atėmimo.

Nustačius, kad Lietuvos autobuso vairuotojas kaltas dėl įvykio, jis gali būti teisiamas, tačiau, jei paaiškės, jog avarija įvyko dėl techninių kliūčių, kaltinimai bus panaikinti.

Dabar abu sužeistus vairuotojus prižiūri lenkų policijos pareigūnai.

Per praėjusį šeštadienį Lenkijoje įvykusią tragediją iš 71 autobusu į Kroatiją vykusio keleivio 2 žuvo, 38 buvo sužeisti.

Šeštadienį 4 valandą ryto dviaukštis kelionių agentūros "Viliota" išsinuomotas autobusas "Setra" ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo.

Tiriant avarijos priežastis, nustatyta, kad sugadintas autobuso tachometras, iš kurio parodymų galima būtų atsekti važiavimo aplinkybes.

Manoma, kad tachometrą sugadino vienas iš dviejų autobuso vairuotojų. Atlikus ant tachometro rasto kraujo ekspertizę, paaiškės, kas sugadino prietaisą.

Taip pat nustatyta, kad prieš avariją autobusas važiavo apie 130 kilometrų per valandą greičiu, nors tragedijos vietoje leistinas greitis yra 90 kilomentrų per valandą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.