aA
NATO flag
"Manau, kad dabar tapo aišku, kad mes visi tvirtai laikomės NATO plėtros ir atvirų durų politikos. Be abejonės, tai padeda stiprinti saugumą visame euroatlantiniame regione", - sakė R.Estrella.

Kaip žinoma, Vilniuje sekmadienį prasidedanti NATO PA sesija pirmąkart rengiama už Aljanso ribų.

Paklaustas, ar Lietuva, nepaisant Rusijos prieštaravimų, bus pakviesta prisijungti prie NATO, R.Estrella pareiškė "t ikįs, kad taip bus".

"Paaiškėjo, jog pirmojo plėtros etapo metu išreikšti prieštaravimai buvo nepagrįsti. Rusijos būgštavimai, nors teisėti, bet nepateisinami, iš esmės atspindi praeities viziją. NATO nėra jokios imperijos didinimo priemonė. Plėtra padeda sukurti naujus, glaudesnius santykius tarp Rusijos ir naujų NATO narių. Tikiu, kad Rusijai naujai suvokus Europos viziją, ir mes galėsime išsklaidyti jos būgštavimus dėl NATO plėtros ateityje", - sakė NATO PA pirmininkas.

R.Estrellos teigimu, pagrindinės PA diskusijų temos bus padėtis Pietryčių Europoje, priešraketinė gynyba, Europos gynybos planai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.