aA
Buvusiam aukštam mokesčių policijos pareigūnui dabar iš viso yra pareikšti kaltinimai dėl 27 kontrabandos epizodų. Kontrabandos mastai siekia milijonines sumas.

Pasak STT atstovės spaudai, M.Silickis yra kaltinamas grupės iš anksto susitarusių asmenų itin stambaus masto kontrabandos organizavimu, akcizais apmokestinamų prekių realizavimu, pažeidžiant nustatytą tvarką,

Buvęs pareigūnas taip pat kaltinamas organizavęs 96 proc. koncentracijos nedenatūruoto etilo alkoholio didelio kiekio realizavimą, neturint tam leidimo.

STT manymu, parengtinio tardymo metu surinkta pakankamai įrodymų, kad nuo 1999 metų birželio 1 dienos iki 2000 metų kovo 25 dienos M.Silickiui organizuojant į Lietuvą per Marijampolės teritorinės muitinės Kalvarijos kelio postą kontrabanda buvo įvežta 27 kartus.

Kontrabandinės prekės buvo realizuotos Vilniuje ir Kaune - iš viso 473 tonos 96 proc. koncentracijos etilo spirito, 46 tonos įvairių rūšių degtinės, 4 milijonai 80 tūkstančių pakelių cigarečių "West".

Lenkijos muitinėje šios prekės deklaruotos bendra 1 209 078 JAV dolerių ir 301 347 Vokietijos markių verte. Iš tokio kontrabanda įvežto spirito kiekio galima pagaminti ir realizuoti apie 2 milijonus 0,5 litro talpos butelių falsifikuotos degtinės. Pasak STT, valstybės biudžete negautų akcizo ir pridėtinės vertės mokesčių suma siekia apie 14 milijonų litų.

Prieš porą savaičių M.Silcikis buvo paleistas po daugiau kaip 9 mėnesius trukusio kardomojo suėmimo, Apeliaciniam teismui panaikinus Kauno apygardos teismo nutartį dėl suėmimo termino pratęsimo. M.Silickis buvo sulaikytas pernai rugpjūtį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.