aA
Buvęs Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius 1999 metais įsakė imtis veiksmų "sunaikinti" visus Kosove įvykdytų nusikaltimų įrodymus. Tai penktadienį sakė aukštas Serbijos Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.
S.Miloševičius
S.Miloševičius
"Miloševičius įsakė tuometiniam vidaus reikalų ministrui Vlaiko Stojilkovičiui (Vlaikui Stojilkovičiui) imtis veiksmų eliminuoti visus pėdsakus, kurie galėtų reikšti kokius nors Kosove įvykdytų nusikaltimų įrodymus", - žurnalistams sakė Serbijos pareigūnas Draganas Karleuša, atsakingas už kovą su organizuotu nusikalstamumu.

Policija, tirdama bylą dėl 1999-aisiais per NATO oro kampaniją Dunojuje rasto Kosovo sunkvežimio su lavonais, nustatė, kad S.Miloševičius ir jo artimiausi padėjėjai aptarinėjo "Kosovo teritorijos išvalymą".

S.Miloševičių ir keturis jo aukštus pareigūnus, tarp jų ir V.Stojilkovičių, Tarptautinis Tribunolas buvusiai Jugoslavijai kaltina karo nusikaltimais Kosove.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.