aA
Knygos autoriai - laikraščio "Kommersant" žurnalistai Natalija Gevorkian ir Andrejus Kolesnikovas bei Kremliaus spaudos tarnybos vadovo pavaduotoja Natalija Timakova. Knygą išleido leidykla "Vagrius".

Knygoje spausdinami interviu su V. Putinu, jo draugais, mokytojais, kolegomis, čia yra nuotraukų, taip pat ir iš šeimos archyvo. Autoriai su laikinuoju Rusijos prezidentu buvo susitikę šešis kartus ir iš viso su juo praleido maždaug parą.

"Visi mūsų pokalbiai - šioje knygoje. Mes nemanome, kad klausimas "Kas jis, ponas Putinas?", jau atsakytas. Tačiau esame įsitikinę, kad V. Putinas tapo suprantamesnis", rašoma knygos įvade.

Pasakodamas apie santykius su Borisu Jelcinu ir jo aplinka, laikinasis Rusijos prezidentas teigė, jog "niekada nebuvo jokių ypatingų santykių su žmonėmis, kurie dirbo su prezidentu".

Į klausimą, ar tikrai vadinamoji šeima atvedė jį į valdžią ir jis neva iš dėkingumo "gesina" aistras aplink Kremlių, V. Putinas atsakė: "Patikėti tokį atsakingą reikalą, kaip kažko "gesinimas", mažai pažįstamam žmogui labai rizikinga".

Paklaustas, kuo pasitiki, V. Putinas įvardijo Rusijos saugumo sekretorių Sergejų Ivanovą.

Pasak V. Putino, bendraujant su S. Ivanovu, atsiranda "draugiško peties jausmas". Toks pat jausmas, prisipažino V. Putinas, apima sprendžiant reikalus su Federalinės saugumo tarnybos direktorium Nikolajum Patruševu ir rinkimų štabo vadovu Dmitrijum Medvedevu.

Laikinasis prezidentas gerai įvertino ir savo buvusio bendražygio Sankt Peterburgo administracijoje Anatolijaus Čiubaiso dalykines savybes. "Čiubaisas, tarp kitko, labai geras administratorius. Jis moka apčiuopti svarbiausia ir, kaip sakė Vladimiras Iljičius Leninas, vėliau ištraukti visą grandinę. Tačiau jis, žinoma, užsispyręs, toks bolševikas", sakė V. Putinas, apgailestaudamas, kad gyventojai A. Čiubaisu nelabai pasitiki.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.