aA
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje vakar įkliuvo du suklastotais pasais važiavę užsieniečiai. Jų bagaže buvo aptiktas nupjautavamzdis šautuvas, du šoviniai bei vienas kilogramas trotilo.
Gun and Bullets
Apie 10 valandą Kalvarijos pasienio posto pareigūnai tikrino maršrutiniu autobusu iš Vilniaus į Vokietiją vykusių keleivių dokumentus. Vienam pasieniečiui įtarimą sukėlė jaunos poros pasai. Pareigūnai nustatė, jog dokumentai suklastoti.

Pareigūnai nusprendė patikrinti vyriškio ir merginos bagažą. Vienoje rankinėje jie aptiko šautuvą bei du šovinius. Vienas pasienietis pastebėjo, jog vyriškis tikrinimo metu bandė išmesti kažkokį maišelį. Jame pareigūnai aptiko tris trotilo briketus, svėrusius kilogramą.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę. "Savo paaiškinimuose jie prisistatė esą Jelena Moriakova ir Denis Kulšis. Tačiau dar turėsime patikrinti tikrąsias jų pavardes", - sakė pasienio pareigūnai.

Ginklą ir sprogmenis gabenusi pora vežėsi nedaug asmeninių daiktų bei pinigų. Sulaikytieji tvirtino, jog pareigūnų tikrintas bagažas neva jiems nepriklauso. Rankinės buvo padėtos prie vyriškio ir merginos kojų, o ne autobuso bagažinėje.

"Lietuvos rytas"