aA
Alytaus policija paskelbė karą miesto gyventojų automobilius vagiančioms gaujoms. Ketvirtadienio naktį pareigūnams pavyko sulaikyti dvi grupuotes.
Automobilių vagys
Automobilių vagys
Pirmieji įkliuvo kauniečiai. Netrukus po vidurnakčio mieste patruliavusiems trims neuniformuotiems policijos pareigūnams įtarimą sukėlė du prie "Volkswagen Golf" pastebėti jaunuoliai.

Kai automobilio viduje sėdėjęs vaikinas kartu su jo laukusiu draugu nuėjo, policininkai pamatė, kad išdaužtas automobilio langas. Viduje nebuvo automagnetolos.

Įtartinus jaunuolius paviję policininkai juos apsupo, prisistatė ir liepė gultis ant žemės. Tuo metu vienas sulaikomų asmenų iš kišenės išsitraukė į ginklą panašų daiktą. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo dujinis pistoletas.

Policininkas sugebėjo staigiai jį išmušti, tačiau vienas vagis tuo metu spėjo pasprukti. Bet netrukus jis kartu su dar vienu bendrininku buvo sulaikyti važiuojantys automobiliu "Fiat Lancia" su Kauno numeriu.

20, 23 ir 25 metų kauniečiai policijai prisipažino tą naktį apvogę kelis alytiškių automobilius. Jie parodė krepšį, kuriame buvo rastos aštuonios vogtos automagnetolos.

Po pirminės apklausos į Alytaus areštinę uždarytus kauniečius ketvirtadienio rytą apžiūrėjo medikai. Sulaikytieji jokių nusiskundimų neturėjo.

Alytaus policijos vadovas Antanas Kalvaitis sakė, jog tokių atsargumo priemonių areštinėje pradėta imtis po to, kai sulaikytieji ėmė masiškai skųstis Alytaus komisariate patirią pareigūnų smurtą.

Tą pačią ketvirtadienio naktį Alytuje buvo sulaikyti dar du vagys iš automobilių. Anksčiau trys kauniečiai jau buvo sulaikyti, kai apie pusę keturių ryto policijos budėtojai gavo pranešimą, kad iš Putinų gatvėje stovėjusio automobilio vėl dingo automagnetola.

Netoli tos vietos buvę kriminalistai Panemunės vidurinės mokyklos stadione netrukus pastebėjo du jaunuolius, kurių jau ieško Alytaus teismas ir policijos kvotos skyrius.

Kai civiliškais drabužiais vilkėję pareigūnai pareikalavo sustoti, nesuprasdami, su kuo kalba, vagys pirmiausia paprašė neperduoti jų "mentams".

"Lietuvos rytas"