aA
Jis pranešė, kad pirmadienį iš nuomojamo garažo Verkių gatvėje dingo automobilis "Moskvič 412" ir ant jo stogo sumontuotas fakulteto simbolis Dinas Zauras. Į garažą vagys įsibrovė nuėmę spyną.

Pasak Baltijos televizijos, ketvirtadienį policijos komisariato pareigūnai automobilio griaučius aptiko sunkiai prieinamoje Neries pakrantėje.

Automobilis buvo išardytas ir sudegintas. Pareigūnai stebėjosi, kokiu būdu "Moskvič 412" galėjo patekti prie upės - čionai ateiti galima tik vienu šunkeliu, nes prieigos užtvertos nuvirtusiais medžiais.

Netoliese vaikščioję vaikai teigė, kad automobilį su dinozauru be galvos jau prieš dvi savaites buvo pastebėję savo mokyklos stadione Žirmūnuose.

Po to automobilio griaučiai atsidūrė prie upės. Čionai nuolat ateidavo benamiai ir nusukdavo vieną ar kitą automobilio dalį.

Iš 33 metus gyvavusio fizikų simbolio teliko atsiminimas.

Kasmet, minėdami Fizikų dieną "FIDI", Vilniaus Universiteto Fizikos fakulteto studentai rengia eitynes iš Saulėtekio į Centrinius Universiteto rūmus, kur įsikūręs Filologijos fakultetas.

Eitynių priešakyje visada važiuodavo šventės simbolis - Dinas Zauras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.