aA
Šiaurės Ispanijos Baskų šalyje ketvirtadienį buvo nušautas vadovaujantis laikraščio darbuotojas, pranešė policija. Manoma, kad nužudymą įvykdė ginkluota baskų separatistų grupuotė ETA. "Tai tikrai ETA darbas", - pareiškė "Reuters" Baskijos policijos atstovas.
Nusikaltimas įvyko San Sebastiano miestelio ligoninės automobilių aikštelėje. Santiago Oleaga Elejabarrieta (Santjagas Oleaga Elechabarjeta), kuris greičiausiai buvo 52 metų, buvo nušautas trimis šūviais į galvą, pranešė vietos pareigūnai.

S.Oleaga Elechabarjeta dirbo didžiausio regioninio laikraščio "El Diaro Vasco" (Baskų dienraštis) finansų direktoriumi, pranešė šis laikraštis.

1968 metais pradėjusi kampaniją nepriklausomai Baskų valstybei įkurti, ETA nužudė jau maždaug 800 žmonių. Paprastai ji rengia išpuolius prieš vietos politikus, saugumo pajėgų narius, o pastaruoju metu - ir žurnalistus. Dažniausiai teroristai padeda bombas arba nušauna savo aukas į pakaušį.

Netrukus po nužudymo buvo susprogdintas automobilis, pastatytas viename San Sebastiano rajonų, pranešė policija. ETA teroristai po nužudymų paprastai paslepia savo pėdsakus bombų sprogdinimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.