aA
Klaipėdos miesto taryba trečiadienį vienbalsiai patvirtino valdybos spendimą ir galutinai nutarė buvusį sveikatos ministrą Vinsą Janušonį palikti Miesto ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigose. Taryba nesutiko su Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) siūlymu atleisti V.Janušonį iš miesto ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigų.
Vinsas Janušonis
Balandį VTEK nustatė, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras, grįždamas dirbti į Klaipėdos miesto ligoninę, pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Klaipėdos miesto valdyba ketvirtadienį posėdyje nutarė, kad vadovaujantis viešosios įstaigos Klaipėdos ligoninės įstatais į darbą vyriausiąjį gydytoją priima steigėjas, t.y. Klaipėdos miesto taryba.

V.Janušonis į darbą grąžintas ne konkurso tvarka pačiam prašant. Pagal Darbo įstatymą, V.Janušonis iš užimamų pareigų gali būti atleistas tik šalių susitarimu.

Savivaldybės juridinis skyrius, išnagrinėjęs VTEK išvadas, nusprendė, kad jose išdėstyti argumentai neatitinka Sveikatos apsaugos, Darbo sutarties bei Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymų.

Pasak Juridinio skyriaus viršininkės Loretos Paulionienės, savivaldybės pozicija išliko ta pati - sprendimas sugrąžinti V.Janušonį į ankstesnes pareigas yra teisėtas.

Sveikatos apsaugos ministru V.Janušonis tapo pernai lapkritį. Iki šio paskyrimo beveik 20 metų jis dirbo Klaipėdos ligoninėje. Į šios ligoninės vyriausiojo gydytojo postą, kurį užėmė iki darbo Vyriausybėje, V.Janušonis grįžo po to, kai balandžio pradžioje atsistatydino iš ministro pareigų.

V.Janušonis balandžio pradžioje atsistatydino iš ministro pareigų, motyvuodamas asmeninėmis ir šeimyninėmis aplinkybėmis, bet jų nedetalizavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.