aA
Naujausio tyrimo duomenimis, pasaulio įmonių vadovai kiekvieną dieną elektroniniam susirašinėjimui skiria dvi valandas, o susitikimams su žmonėms jie skiria vos 10 minučių daugiau.
Mail
Naujojoje Zelandijoje, pavyzdžiui, tiktai du trečdaliai visų elektroninio pašto žinučių yra susiję su įmonių vadovų darbu.

Tyrimas buvo atliktas daugiau kaip 1,4 tūkst. bendrovių Šiaurės Amerikoje, Europoje ir Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Tyrimą atlikusi ryšių konsultacinė įmonė "Rogen International" ir tyrimų bendrovė "Goldhaber Research" pareiškė, jog tai buvo pirmasis tyrimas, kuriame buvo lyginamas bendravimas elektroniniu paštu ir realusis bendravimas su žmonėmis.

Tyrimo ataskaitoje sakoma, jog žmonės vis labiau suvokia elektroninio pašto privalumus, tačiau svarbiems klausimams spręsti vis dėlto yra linkę susitikti su žmonėmis akis į akį, nors pasitaiko nemažai atvejų, kai žmonėms apie jų atleidimą iš darbo pranešama elektroniniu paštu.

Tyrimo metu buvo nustatyta, jog, įmonių vadovų nuomone, geriausias bendravimo būdas yra realusis bendravimas akis į akį, tuo tarpu elektroninis paštas, nedaug atsilikęs nuo realaus bendravimo, atsidūrė antroje vietoje. Trečioje vietoje buvo telefonas, o ketvirtoje - faksai.

ELTA