aA
Italijai nereikia nerimauti dėl ES plėtros, kai bus priimtos Rytų Europos šalys, trečiadienį pareiškė Europos Komisijos (EK) pirmininkas Romano Prodi (Romanas Prodis). Jis kalbėjo žurnalistams, lankydamasis Šiaurės Italijos Pavijos miesto verslo mokykloje.
EU
"Italija neturi nerimauti dėl plėtros į rytus proceso ir to fakto, kad kai kurios šalys veržiasi įstoti į Europos Sąjungą, ką aš vertinu teigiamai", - sakė R.Prodi.

"Mūsų pareiga leisti šioms šalims įstoti ir užbaigti derybas pagal nuopelnus... Dirbantiesiems nereikia nerimauti, jie nenukentės, o gaus naudos iš stipresnės augimo zonos, kurioje galioja garantijos ir taisyklės", - sakė R.Prodi.

Giulio Tremonti (Džulijus Tremontis), kuris gali tapti naujosios Silvio Berlusconi (Silvijo Berluskonio) vyriausybės ekonomikos ministru, praėjusią savaitę pareiškė, kad prieš ES plėtrą į rytus reikia suteikti garantijas vargingai pietinei šalies daliai.

Paklaustas, ar Pietų Italijos sritys gali nukentėti dėl ES plėtros į Rytus, R.Prodi pareiškė: "Ne, priešingai, pietinių sričių geografinė padėtis gera, bet jos privalo tuo pasinaudoti". Jo žodžiais, vykstant ES plėtrai ir vykdant Viduržemio jūros politiką, Pietų Italija "turi grįžti į pasaulio ekonomikos centrą".

R.Prodi išreiškė viltį, kad pirmoji kandidačių grupė bus priimta "laiku, kad spėtų dalyauti 2004 metų Europos rinkimuose".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.