aA
Valstybės kontrolierius prieštarauja, kad "Lietuvos energija" parduotų Baltarusijos koncerno "Belenergo" skolą Lietuvai už elektros energiją.
Tai sakoma valstybės kontrolieriaus Jono Liaučiaus laiške premjerui Andriui Kubiliui, pranešė premjero atstovas spaudai.

"Motyvuodamas Valstybės kontrolės civiliu ieškiniu dėl 322,8 mln. litų skolos išieškojimo iš buvusios elektros energijos pardavimo tarpininkės "Baltic SHEM", Akcinių bendrovių įstatymo reikalavimais bei tuo, kad "Belenergo" pripažįsta savo skolą, valstybės kontrolierius Ūkio ministerijos bei "Lietuvos energijos" prašo sustabdyti sprendimus dėl skolos pardavimo", rašoma pranešime.

Vyriausybė ne kartą svarstė įvairius pasiūlymus dėl Baltarusijos skolos grąžinimo, tačiau galutinis sprendimas dar nėra priimtas.

"Valstybės kontrolieriaus išvados dėl skolos pardavimo apsunkina galimus sprendimus ir praktiškai sustabdo jų įgyvendinimą", teigia premjero atstovas spaudai.

Pasak spaudos, Vyriausybės ir "Lietuvos energijos" vadovai yra nutarę kreiptis į Seimą, kad Baltarusijos skolos dalies praradimas būtų įteisintas įstatymu.

Paskelbusi konkursą perleisti skolos reikalavimo teisę, "Lietuvos energija" sulaukė 9 bendrovių pasiūlymų. Iš jų aišku, kad Lietuva gali atgauti ne daugiau kaip 110 mln. litų Baltarusijos skolos už elektros energiją.

Konkursas buvo paskelbtas dėl 224 mln. litų skolos, o visa Baltarusijos skola Lietuvai siekia 320 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.