aA
Prezidentas Valdas Adamkus antradienį daugiau nei pusvalandį kalbėjosi vienu du su premjeru ir konservatorių partijos vicepirmininku Andriumi Kubiliumi.

Pokalbio turinys žiniasklaidai atskleistas tik labai abstrakčiais žodžiais - anot prezidento atstovės spaudai Violetos Gaižauskaitės, kalbėtasi apie "konservatorių vykdomą politiką bei Lietuvos ir Rusijos santykius".

V. Gaižauskaitė žurnalistams teigė neturinti įgaliojimų detalizuoti pokalbio turinio. Nei ji, nei premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis susitikime nedalyvavo.

Premjeras A. Kubilius po susitikimo Prezidentūroje išskubėjo pro duris, neatsakęs į žurnalistų klausimus.

Susitikimas įvyko prezidento iniciatyva.

BNS žiniomis, susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta prezidento santykiams su valdančiaisiais konservatoriais aptarti.

Praėjusio mėnesio pabaigoje, kreipdamasis į šalies gyventojus per televiziją, prezidentas kritikavo konservatorių daugumą Seime dėl priešiškumo Rusijai ir nusišalinimo nuo svarbiausių valstybės piliečių rūpesčių.

Lietuvos Seimas konservatorių ir krikdemų daugumos balsais praėjusį mėnesį priėmė įstatymą, įpareigojantį Vyriausybę siekti derybų su Rusija dėl sovietų okupacijos žalos atlyginimo. Rusija įstatymą įvertino griežtai neigiamai.

Prezidentas taip pat kritikavo konservatorių vidaus politiką dėl laiku neįgyvendintų reformų, valstybės įsiskolinimų žemdirbiams, verslininkams, savivaldybėms, lėšų stokos ligoninėms, mokykloms, kultūros ir mokslo įstaigoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.