aA
Naujosios sąjungos vicepirmininkas Gediminas Dalinkevičius pralaimėjo vidinę kovą partijoje dėl valdžios, kurioje jo oponentai nesibodėjo rinkti kompromituojančią medžiagą apie savo kolegos veiklą ir sveikatą. Naujosios sąjungos (socialliberalų) vicepirmininkas G.Dalinkevičius vakar kreipėsi į savo frakcijos narius prašydamas jų pritarimo atsistatydinant iš frakcijos valdybos.
G.Dalinkevičius
G.Dalinkevičius
© "Lietuvos žinios"
"Kadangi frakcijos posėdyje buvo išsakyta daug minčių, kad frakcija iš esmės neatlieka politinio darbo, aš, suprasdamas, jog reikia ieškoti atsakymo, kas galėtų tai daryti, paprašiau pritarti mano atsistatydinimui, - LŽ po frakcijos posėdžio sakė G.Dalinkevičius. Pastaruoju metu dažnai tekdavo išgirsti, kad daugelis pareiškimų, sukėlusių reakciją Lietuvos politiniame gyvenime, buvo daromi tarsi pasitarus su valdyba, tarsi frakcijos vardu, kai tuo tarpu tai nebuvo valdžia".

G.Dalinkevičius teigė esąs įsitikinęs, kad jo pavyzdžiu turėtų pasekti ir kiti frakcijos valdybos nariai bei jos pirmininkas G.Jakavonis, tačiau pastarasis išvis atsisakė komentuoti savo bendražygio sprendimą.

Anksčiau G.Dalinkevičius ne kartą žurnalistams išsakė nuomonę, jog skandalinga G.Jakavonio reputacija kenkia visos partijos prestižui, todėl jis turėtų atsistatydinti iš seniūno pareigų.