aA
Prieš keletą mėnesių DELFI skelbė, kad Tailande moterys mieliau praleistų valandą naršydamos internete, o ne užsiimdamos seksu. Panašu, kad internetas pakeičia didžiausius gyvenimo malonumus ne tik joms, bet ir studentams.
Interneto kavinė
Net 15 procentų studentų pavirtino, kad ilgos valandos, praleistos internete neigiamai atsiliepia jų studijų rezultatams. Rutgers universitete buvo atliktas tyrimas ir paaiškėjo, kad labiausiai prie interneto yra prisirišę pirmųjų kursų studentai.

Iš 570 apklaustų studentų nuo 10 iki 15 procentų prisipažino, kad ne visada gali kontroliuoti savo laiką internete ir jaučia, kad dėl to nukenčia jų studijos.

“Daugelis studentų pirmą kartą ilgesnį laiką gyvena atskirai nuo tėvų, o prisitaikyti prie studentiško gyvenimo ir susirasti naujų draugų nėra lengva,”- kalbėjo Robertas Kubey’us, vystymosi psichologas.

“Pirmo kurso studentai ypač intensyviai naudojasi internetu, nes ryšiai su mokyklos draugais būna vis dar labai stiprūs”.

Taip pat nustatyta, kad studentai, kurie skundėsi, kad prisirišimas prie interneto kenkia jų studijoms, praleidžia virtualioje erdvėje penkis kartus daugiau laiko nei kiti studentai.

Tyrimo rezultatai buvo išspausdinti “Journal of Communication” žurnale.

Kito tyrimo duomenimis, internautai iššvaisto iki 8 milijonų valandų per savaitę ieškodami informacijos, kurios negali rasti. Beveik du trečdaliai žmonių sakė, kad jie per savaitę internete veltui sugaišta mažiausiai valandą laiko ieškodami reikalingos informacijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.