aA
NATO flag
Anot agentūros "Interfax", Valstybės Dūmos posėdyje už tokį deputatų komunistų Ivano Melnikovo, Valentino Nikitino, nepriklausomų deputatų Nikolajaus Ryžkovo, grupės "Rusijos regionai" nario Nikolajaus Šakleino ir kitų inicijuotą nutarimą balsavo 230 deputatų, 2 buvo prieš, 4 susilaikė.

Nutarime pabrėžiama, kad ypač didelį nerimą kelia NATO ketinimas priimti į savo gretas Lietuvą, Latviją ir Estiją, ir tai gali įvykti jau 2002 metais.

Valstybės Dūma primena, kad kitą savaitę NATO Parlamentinė Asamblėja (PA) Vilniuje rengia savo pavasario sesiją, į kurią pakviesti ir Rusijos parlamentarai.

"Šią akciją reikia vertinti kaip dar vieną mėginimą įtraukti Baltijos valstybes į NATO, netiesiogiai padedant Rusijos Federacijai", - pabrėžiama nutarime.

Valstybės Dūma įpareigojo savo nuolatinę delegaciją NATO PA nedalyvauti jos renginiuose, kurie vyks valstybių - kandidačių į Aljansą teritorijoje.

Nutarime pažymima, kad pastaruoju metu aktyviai rengiamasi priimti į NATO Bulgariją, Rumuniją, Slovėniją ir Slovakiją. NATO PA šiose valstybėse organizavo keletą renginių, į kuriuos buvo pakviesta ir Valstybės Dūmos nuolatinė delegacija NATO PA.

"Taip NATO stengiasi išgauti netiesioginį Rusijos pritarimą šių valstybių narystei Aljanse,... pripratinti Rusijos visuomenę prie minties, kad tolesnė NATO ekspansija į Rytus neišvengiama", - pažymima Valstybės Dūmos nutarime.

Lietuva siekia būti pakviesta į Aljansą per 2002 metų rudenį Prahoje įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Vakarai vertina Lietuvą kaip vieną geriausiai pasirengusių kandidačių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.