aA
Bendrovės "Lietuvos energija" valdyba nuolatiniu įmonės generaliniu direktoriumi paskyrė Dangirą Mikalajūną. Jis laikomas valdančiajai Liberalų sąjungai artimu žmogumi. D.Mikalajūnas nuo šių metų sausio vadovavo bendrovei kaip laikinasis generalinis direktorius.
Lietuvos energija
© ELTA
Prieš tai valdyba iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų atleido Arūną Keserauską. Jis laikomas konservatoriams artimu žmogumi. Siekdami užglaistyti konfliktą, mainais į generalinio direktoriaus kėdę valdančiosios daugumos atstovai pasiūlė A.Keserauskui generalinio direktoriaus vietą bei išeitinę kompensaciją.

AB "Lietuvos energija" generalinio direktoriaus pavaduotojas A.Keserauskas pripažino: "Iš tiesų išeitinę kompensaciją man išmokėjo, tačiau ne dėl to, kad būčiau su kuo nors sutaręs mainais už generalinio direktoriaus vietą gauti piniginę išmoką. Bendrovės "Lietuvos energija" valdyba nusprendė išmokėti kompensaciją dėl to, kad man buvo pablogintos darbo sąlygos, nors praeitų metų įmonės veiklos ir mano darbo rezultatai buvo vertinami gerai.

Tiesa, kompensacija tikrai nebuvo milžiniška: tai buvo trijų atlyginimų dydžio išmoka - apie trisdešimt tūkstančių, atskaičiavus mokesčius, į rankas gavau per dvidešimt tūkstančių litų. Man atrodo, normalu, kad atėjusi nauja politinė jėga norėjo generalinio direktoriaus poste matyti žmogų, kuriuo galėtų pasitikėti. Manau, tai civilizuotas būdas", - sakė A.Keserauskas.